Представа "Јежић Жожо" у КЦ Златибор - различитости имају и својих предности (видео)

p

У оквиру зимског позоришног фестивала за децу под називом "Зимска чаролија" у позоришној сали Културног центра Златибор од 17-19. јануара одржаће се три представе уз бесплатан улаз за све заинтересоване. Организатори ревије позоришта су Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор.

Првог дана фестивала најмлађи становници и посетиоци Златибора имали су прилике да уживају у луткарској представи "Јежић Жожо" у режији Емилије Мрдаковић а у изведби позоришта за децу и младе из Крагујевца. Пет глумаца на бини потрудили су се да малишанима улепшају боравак на овој планини и покажу да различитости имају и својих предности и да је најбитније истрајати у њој, чак иако си необичан за своје окружење.

"Ова представа се бави једном универзалном темом пријатељства и томе колико тежимо да помогнемо свом пријатељу али и да прихватимо разлике једни између других. Као што се и испоставило на крају, након прихватања разлика дође се до решења. Сво то чупање и сецкање бодљи није успело али Жожо је захваљујући својим бодљама успео да спасе пријатеља из канџи злог вука", рекла је Љубица Радомировић, глумица.

Да је ревија позоришта прави потез организатора сведочи и препуна позоришна сала Културног центра. Велики број деце и родитеља уживао је у извођењу овог комада а шта им се то највише свидело сазнали смо од најмлађих.

"Свидело ми се када је јежић одлучио да неће да скине своје бодље и када је схватио да не треба да буде другачији од осталих, већ да сви заједно требају да се друже и да се играју" рекла је Аника из Умке.

"Представа је била прелепа и највише ми се допало када је јежић боцкао вука", каже Ива из Београда.

"Први пут долазимо на Златибор са овом представом и баш сам била пријатно изненађена, пре свега њиховом мирноћом, јер на неким гостовањима у неким градовима умеју да буду и дивљи, и то ме је данас потпуно одушевило. Супер су реаговали, смејали су се на местима где то треба да раде и видим да су прихватили причу као такву и да им се допада ова тема".

Већ данас је на репертоару друга по реду представа под називом "Ружно паче" позоришта из Крушевца са почетком од 13 часова а сутра, 19. јануара, малишани могу погледати представу ужичког Народног позоришта "Василиса Прекрасна".