Представа "Стоп насиљу" премијерно изведена у Дому културе (видео)

Едукативна представа "Стоп насиљу" коју изводи театар из Београда "Додир" премијерно је изведена у чајетинском Дому културе а у организацији Спортског центра Чајетина. Деца Основне школе "Димитрије Туцовић" помно су пратила и упијала сваки покрет и поруку глумаца који су за циљ имали да покажу све негативне стране насиља.

https://www.youtube.com/watch?v=j2sbLnicK8k&feature=youtu.be

Представа "Стоп насиљу" писана је у стиху и на један веома комичан начин пружа деци урнебесну забаву, а преноси веома озбиљну поруку. Кроз неколицину примера глумци су показали колико је другарство лепо и колико је његов значај битан у процесу одрастања. Поред ове представе чија је тема насиље, односно ненасиље, театар "Додир" спроводи и представе "Зелена планета" и "Чаробна књига".

"Не знам шта је узрок али као последицу видимо агресивно понашање у школама и на улици тако да је ова представа апсолутно рађена да едукује децу у смеру да је то нешто што не ваља. Морам да похвалим ову децу овде која су са пажњом испратила ову целу представу и учествовала на начин на који нама одговара тако да се надамо да им је порука пренесена", каже Љубиша Ђорђевић, глумац.

Деца су могла на бини да виде глумце маскиране у Морнара Попаја, Мачка у чизмама и смешну вештицу као и писца који контролише њихове сукобе и успева да у исто време и њима и деци покаже како се правилно треба опходити према својим другарима и људима у околини и на који начин насиље треба зауставити. И више него дирнута представом, деца су изнела своје утиске и закључке.

"Представа је много лепа, свидело ми се када је Мачак у чизмама убо вештицу али није лепо када друг друга зеза", каже ученица ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине.

"Допала ми се поука представе а то је да се деца не туку, не краду и не лажу".

Извођачи ове едукативне позоришне представе кажу да је њихова намера да кроз поруке које преносе јунаци из представе , пруже допринос спречавању вршњачког насиља и да децу подстакну да буду боља и хуманија.

[easy_image_gallery gallery="992"] Данка Миловановић