Представа "Три мускетара" одиграна пред пуном салом  Културног центра Златибор (видео)

Представа "Три мускетара" одиграна пред пуном салом  Културног центра Златибор

 У Културном центру Златибор, београдско „Чича Мичино позориште“ синоћ је одиграло дечију представу „Три мускетара“. Ова представа поклон је КЦ Златибор и општине Чајетина,  свим малишанима који су били у прилици да је гледају.

Београдско „Чича Мичино позориште“ синоћ је, пред пуном салом  Културног центра Златибор, одиграло дечију представу „Три мускетара“. Ово је прича о младом, храбром и тврдоглавом племићу Д`Артањину који креће на пут у Париз да постане мускетар. Aли, то је и прича о тројици храбрих и бучних хвалисаваца, Атосу, Портосу и Арамису, који се удружују како би одбранили и спасили једну принцезу.  

„Прича говори о једној епохи у Паризу, о времену када су правила понашања, морална начела била другачија. Лепо је да деца виде једну другу земљу и другачији дух народа“, каже Миљана Гавриловић, глумица.
„Ова представа је авантура и њена порука није стриктна, осим те ако неко верује у своје снове треба да настави да варује, па чак и када то делује немогуће. А оваква је Д Артањова прича, који све време жели да постане мускетар и наилази на много препрека, али на крају упева у томе“, рекао је Матеја Поповић, глимац.

Представе које глимци овог позоришта изводе су аутентично ауторско дело, мјузикли, као и представе о актуелним проблемима које би, како сматрају, деца и млади требало да разумеју што раније, а то су: борба против насиља, зависност од модерне технологије, еколошко освешћивање, родна равноправност... Позориште постоји од 2015. године, а чине га млади, академски образовани појединци из сваке области позоришног стваралаштва неопходног за  реализацију представа. 

„Укључујемо људе који су композитори, људе који се аматерски баве овим, као што су наши момци гимнастичари који учествују у скоро свакој представи. Трудимо се да увек освежавамо екипу, јер смо и настали са идејом да треба наћи посао за младе људе и прилику за све који излазе са академије да добију шансу да нешто раде, а шанси има јако мало, јер је све централизовано у главном граду“, каже Матеја Поповић. 

Представа „Три мускетара“ у извођењу „Чича мичиног позоришта“ , добитник је награде за најбољу представу на Дечијем позоришном фестивалу у Бијељини 2020.године. 
 

Сања Глишовић