У оквиру пројекта Међуопштинске сарадње, фазе 2, коју спроводи Регионална развојна агенција Златибор, а финансира амерички Програм одрживог локално-економског развоја, у Школском ресторануна на Златибору организована је Радионица за креирање оквира о специјализацији гастрономске понуде Златибора – креирање „Златибпрског доручка“, који ће носити Жиг гаранције квалитета „Планински доручак“. Радионица је организована у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор.
Уз финансијску подршку USAID пројекта одрживог локалног Пројекта одрживог локалног развоја, Регионална развојна агенција Златибор је 31. јануара ове године завршила прву фазу пројекта „Регионални ланац вредности на подручју међуопштинске сардње“. Реч је о пројекту који је обухватио анализу туристичког сектора као највећег потенцијала који због своје комплексности има велике могућности да поржи мала и средња предузећа.
У другој фази пројекта, која је почела данас на Златибору, спроводиће се радионице за креирање оквира о специјализацији гастрономске понуде Златибора, Златара, Таре, Прибоја, Пријепоља, који ће носити Жиг гаранције квалитета „Планински доручак“. Он ће се припремати према одређеном сету правила, и као такав ће бити заштићен у Заводу за заштиту интелектуалне својине. Радионице ће водити аутор и водитељ тв емисије „Гастрономад“, Ненад Гладић, у свету гастрономије познат као „Лепи брка“.
Пројекат се спроводи у сарадњи са локалним гастрономима уз подршку колсунтаната са националног нивоа, као и подршку произвођача традиционалних производа који ће се користити за припрему планинског доручка.