Представници дипломатског кора и међународних организација у посети Златибору

zlatibor

Представници дипломатског кора и међународних организација су у периоду од петка 18. августа, до недеље 20. августа боравили на Златибору у оквиру обележавања 130 година организованог туризма на “златној планини”. Међу њима су били амбасадори Румуније, Израела, Европске уније, Хрватске (Хрватски пословни клуб), Македоније и осталих земаља, као и директор „Колор прес групе”, Роберт Чобан.

Око 20 представника иностраних земаља који су посетили Златибор имали су прилику да се увере у престижно звање туристичког лидера међу планинама Србије. Туристичка организација Златибор их је упознала са разноврсном туристичком понудом овог планинског центра. Том приликом посетили су најпосећенији спелеолошки објекат, Стопића пећину, упознали симболе Златибора на обновљеном Краљевом тргу, нашли се и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме, док им је велику пажњу привукла и вожња најдужом панорамском жичаром на свету „Голд гондолом''. Како кажу, гондола се појавила као „круна“ у периоду када Златибор обележава 130 година организованог туризма која је ову планину поставила на мапу светских дестинација.

Природне лепоте, улагања , рад и туристичка посвећеност довеле су до тога да Златибор уређенији, посећенији и јачи него икад обележава 130. годишњицу организованог туризма као место сусрета представника дипломатског кора и међународних организација, многобројних туриста, представника медија, туристичке привреде и других…