Премијерно изведена представа "Као Сека Мразица и Бата Мраз" (видео)

представа

16. децембра у позоришној сали Културног центра Златибор премијерно је изведена хуманитарна дечија представа "Као Сека Мразица и Бата Мраз". 

Хуманитарна дечија представа у организацији Дино Клуба Златибор, "Као Сека Мразица и Бата Мраз" премијерно је изведена на позорници Културног центра Златибор. Представа је приказана кроз комедију, води публику кроз авантуре и анегдоте Сека Мразице и Бата Мраза као и њихове дружине са Северног пола . Ова престава пилагођена је како за најмлађе тако и за целу породицу, а за текст и сценографију задужена је Славица Марић. 

"Од самог оснивања, Дино парк се бави хуманитарним радом, током пет година одганизовано је преко сто хуманитарних акција, али сваке године ми такође организујемо низ манифестација у парку,  круна свих тих манифестација јесте позоришна представа. Ово су чланови Дино Клуба деца узраста од 6. до 12. година која вредно раде са нама, ова представа се зове "Као Сека Мразица и Бата Мраз", каже Славица Марић, аутор текста и сценографије за представу. 

У престави је  учествовало 16. ученика ОШ "Димитрије Туцовић" са Златибора и из Чајетиние који су и чланови Дино Клуба, а публици су се преставили кроз велику и малу групу али и  улоге, добре виле, омиљеног ирваса, гласа разума Бата Мраза и Сека Меразице, стилисткиње, најбоље другарице  Сека Мразице, али и мајке, сестре и комшинице Бата Мраза.

На питање које су њихове улоге и задаци у представи, малишани одговарају, " Моја улога у престави је комшиница Бата Мраза, а ја сам другарица Сека Мразице. Моја улога је добра вила и мој задатак је да помажем Сека Мразици и да је усмеравам шта и како треба да ради".

Сва новчана средства која буду прикупљена овом представом намењена су за набавку новогодишњих пакетића дечијим болницама у Србији , деци која бију своју најтежу животну битку - "За јунаке нашег доба". Следеће место које ће посетити чланови Дино Клуба Златибор са представом "Као Сека Мразица и Бата Мраз" је Врњача Бања. 

Сања Глишовић