Презентација Регоналне развојне агенције Златибор у ИБЦ (видео)

i

Регионална развојна агенција Златибор одржала је презентацију поводом објављених Програма подршке сектору Промоција актуелних програма подршке за микро, мала и средња предузећа, као и предузетничке радње ( ММСПП) у оквиру пакета подршке Владе Републике Србије.

У просторијама Иновационог бизнис центра, представници Регионалне развојне агенције Златибор, присутнима су представили програме Министарства привреде који се спроводе преко Фонда за развој Републике Србије. Тренутно су актуелна три програма: за почетнике у бизнису и младе, за женско предузетништво и развојни програм који је намењен зрелим фирмама, односно онима који послују дуже од три пословне године.

"Програми су изузетно повољни и представљају комбинацију бесповратних и кредитних средстава. Такође, кредит је врло повољан са 2,5% посто камате на годишњем нивоу и годину дана грејс периода и то важи за сва три програма. За почетнике је 30% бесповратних средстава, за младе 35%, за жене 40% и 20% за зреле фирме. Годину дана је грејс период, пет година је период отплате, тако да позивамо све оне који су заинтересовани и који имају пословне идеје из области производње и услужних делатности", каже Данијела Панић, Регионална развојна агенција Златибор.

Заинтересованост је велика а најатрактивнији је програм за жене с обзиром да се могу пријавити и почетнице и жене које су већ у послу. Средства се могу искористити за набавку опреме, куповину транспортних возила, одржавање пословног простора, набавку репроматеријала као и за куповину пословног простора.