Припрема гондоле за зимску сезону

Припрема гондоле за зимску сезону

У ЈП „Голд гондола Златибор“ на првом месту су безбедност и сигурност путника што подразумева одржавање инсталације. Тренутно је у току редовни годишњи технички преглед златиборске гондоле који обухвата проверу сигорносних система, кочница, кабина, ужета и свих инсталација на станицама које реализује аустријска компанија ЊПК. У последње две недеље октобра спроводи се и додатна обука за рад на стубовима и на станици коју пролазе запослени у техничком сектору.

Годишња инспекција инсталације Голд гондоле подразумева низ специјалних прегледа према европским стандардима међу којима је најважнији тест кочења под оптерећењем и без оптерећења. Преглед је прилагођен Помином систему, а у њега се убрајају и прегледи ужета, стубова и компоненти на почетној, међустаници и крајњој станици.

„Инсталација Голд гондоле је право савршенство баш као оне најбоље које се могу видети у Европи. Оно што издваја вашу гондолу је дужина и то је уједно најдужа гондола на којој сам радио до сад. Технологија ове гондоле иде у корак са најсавременијим гондолама у Европи и једини изазов представлља већа количиина времена која је потребна за преглед гондоле дугачке девет километара“, рекао је власник и дриектор фирме ЊПК Аустриа ГМБХ Марк Лоехр.

Улагање у развој запослених је на врху приоритета пословања Голд гондоле што за резултат има бољу ефикасност тима и квлаитетније пружање услуге путницима.

„Припрема за зимску сезону и редовни годишњи и полугодишњи технички преглед су прилика да се запослени у техничком сектору додатно обуче и усаврше своје вештине. Обука за рад на стубовима и на станици ће трајати пет дана. Радници су основни ниво ове обуке прошли пре отварања гондоле, али сада се ради о вишем степену усавршавања. На овај начин постижемо већу брзину током отклањања квара, као и током сервиса. Наше колеге већ сад могу отклонити квар без консултације са стручњацима из Поме“, рекао је руководилац техничке службе Голд гондоле Александар Милосављевић.

Извор вести и фото: Голд гондола