Припремни радови на изградњи почетне станице Голд гондоле (видео)

Припремни радови на изградњи почетне станице ''Голд гондоле'' кренули су 26. марта, али због неповољних временских услова не у пуном капацитету. Тренуто се ради на уређењу терена, ограђивању локације и постављању контејнера за канцеларијски и магацински простор, док су први бетонски радови планирани за половину априла.

Са бетонским радовима, према најавама директорке ЈП ''Голд гондола'' Бојане Божанић, кренуће се половином априла, када ће се обележити и званичан почетак градње почетне станице, чија је вредност нешто више од 28 милиона динара.

„Сигрни смо да ће се то испоштовати с обзиром на лепо време у неком наредном периоду, па ћемо у том тренутку званично обележити почетак конкретних радова. Истовремено, представници компаније „Амига“, који су део конзорцијума за извођење радова, налазе се у складишту у Бранешком Пољу где селектују опрему која ће бити уграђена на првој станици. Такође, у комуникацији са партнерима из „Поме“ договорено је да дођу неколико дана пред почетак бетонских радова како би пропратили убацивања анкера и проверили селектовану опрему“, додаје Божанићева.

Oчекује да ће планирана динамика радова на почетној станици гондоле бити испоштована, да ће  се наставити са радовима на подизању стубова целом трасом гондоле, с обзиром на то да су имовински односи решени и да неће бити препрека да се тај циљ оствари.

„Очекујем да ћемо у најскорије време завршити потпуну документацију, како имовинско правне природе тако и техничку за преостале фазе стубова. Дошли смо у ту фазу да је комуникација са Министарством јако добра. Сви одговори од њих стижу веома брзо. Очекујем да ћемо у неком наредном периоду (од 10 до 15 дана) имати готову комплетну документацију и да ћемо моћи да поднесемо захтев за дозволу и да неће бити спорно да се изда“, тврди Божанићева.

Директорка Голд гондоле појашњава да је почетна станица  конструкцијски веома слична завршној станици која је лоцирана на врху Торника, као и да ће приступни путеви и близина складишта допринети томе да радови буду завршени у најкраћем року.

https://www.youtube.com/watch?v=AEdhsYG1zpw

Драгана Росић