Приводе се крају радови на ППОВ на Златибору (видео)

Са првим пролећним данима ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина ће имати пуне руке посла  на ширењу водоводне мреже у Бранешцима, појединим деловима Гостиља, Шљивовице и Трипкове, као и у другим месним заједницама  општине Чајетина у којима се за тим укаже потреба. Оно што је најбитније у овом периоду, кажу надлежни, јесте то да  се заврше радови на постројењу за пречишћавање отпадних вода на Златибору.

https://www.youtube.com/watch?v=DTLhjEYKu6c

На постројењу за пречишћавање отпадних вода радови теку у складу са временским условима, а до завршетка остало је још мало тога да се уради, каже директор ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина.

"Треба да се поставе плоче на СБР базен, тиме ћемо омогућити да извођачи радова поставе и аераторе и на тај начин заокруже комплет технолошки процес прераде отпадних вода. Партерно уређење се већ завршава, асфалтиран је пут унутра, у оквиру саме локације. Општина Чајетина је предвидела средства  за повезивање центра Златибора са постројењем  за пречишћавање отпадних вода асфалним путем, тако да очекујем да ће у наредном периоду ту бити неко шеталиште, бициклистичке стазе, да ће тај део Златибора бити доступан туристима Златибора као једна дестинација за боравак у природи, за шетњу, за вожњу бицикле и можда неки пут и до Рибничког језера", рекао је Раде Јовановић, директор ЈКП "Водовод Златибор" Чајетина.

Поред радова на постројењу, ЈКП "Водовод Златибор"  да се труди да равномерно распореди извођење радова како у насељеним местима Чајетина и Златибор, тако и у сеоским месним заједницама са циљем да сви грађани ове општине имају квалитетну воду за пиће.

"Имамо чак неке пројекте за постројења за пречишћавање отпадних вода, то је до нивоа идејног пројекта урађено за Сирогојно и за Мачкат. Конкурисали смо код државног секретара за екологију, дакле, за средства од Министарства за екологију, за та два постројења. Видећемо да ли ће одобрири новчана средства за изградњу постројења за пречишчавање отпадних вода у ове две месне заједнице, што би нам, свакако, пуно значило на очувању наше екологије, на заштити подземних вода, поготову Сушичких врела које намеравамо  у најскорије време  да доведемо на Златибор као још један вид водоснабдевања", додао је Јовановић.

Општина Чајетина је у свом буџету за ову годину предвидела 80 милиона динара за извођење радова на водоводу и канализацији.

  Мирјана Ранковић Луковић