Пролећне активности ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина (видео)

јкп

На Златибору, у Крфској улици, ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина данас изводи радове на постављању кишне канализације. Ово је само једна од активности на којима екипе „Водовода“раде, јер грађевинска сезона је увелико почела и што старих, што нових послова чека на реализацију.

У Крфској улици је данас ЈКП „Водовод Златибор“ почело радове на измештању главног напојног вода ФИ 300 за центар Златибора и изградњу кишне канализације. Радови би требало да буду завршени у наредна два дана, када ће екипа прећи у суседну, Ерску улицу која се реконструише, са истим задатком – решавањем проблема површинских вода. Радови су настављени и на магистралном цевоводу.

„Као важнији посао истакао бих замену магистралног цевовода, односно преспајање са старог бетонског цевовода на нови, дуктилни водовод. Ову прилику користим да се извиним нашим корисницима због краткотрајних прекида у водоснабдевању које су имали у пар наврата на пар сати, јер посао је захтевао да се испразни комплетан магистрални цевовод ради спојања са новим и поновног пуњења система. Ипак, прекиди су били минимални“, каже за „Златибор прес“  Миломир Туцовић, директор овог предузећа.

Да би се завршили ови послови, потребно је урадити замену цеви на краку који води од хотела „Торник“ до обилазног пута на Обудојевици где су већ постављене цеви, тако да ће комплетна линија од Брегова до кружног пута бити замењена. Овим ће бити значајно смањени губици на водоводној мрежи, каже Туцовић, а завршетак радова је планиран за месец дана. Упоредо са радовима на Златибору и Чајетини, где је иза Дома културе  измештена постојећа канализација и урађена кишна канализација, завршавају се и послови у сеоским месним заједницама. 

„Тренутно се у засеоку Вермезовићи завршава цевовод који је спојен са Шљивовицом. Такође су настављени радови  у Голову као и на водоводу Змајевац где се врши спајање са додтаним, алтернативним изворима како би тај цевовод могао да настави да се шири. Навео бих да су пре месец дана започели и радови на изградњи цевовода Сушичко врело од изворишта ка будућем постројењу за прераду воде на Жигалском вису. Укупна дужина тог дела цевовода износи око     4 200 метара, а до сада је постављено нешто више од 1000 метара,“ објашњава Туцовић.

У Чајетини и Златибору, ово јавно комунално предузеће прати ситуацију на терену и где год се отварају нови радови или се реконструишу улице, користи се прилика да се изврши замена постојећих, старих инсталација, новим пластичним цевима.

Мирјана Ранковић Луковић