Променио се систем доделе ваучера за одмор

v

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић потписали су Споразум о пословној сарадњи два министарства у циљу израде софтверског решења "Е-ваучер" који ће омогућити да се целокупна шема доделе ваучера реализује електронским путем.

- "Е-ваучер" ће бити једина адреса на коју ће се подносити пријаве за доделу ваучера за субвенционисано коришћење смештаја у Србији, достављање ваучера, као и за поступак рефундације за угоститеље, саопштило је Министарство туризма и омладине.

Циљ ове активности је да се убрза, поједностави и олакша подношење пријава за доделу и коришћење ваучера, што ће дати додатни подстицај и помоћ државе развоју домаћег туризма.

Креирање новог софтверског решења и његово тестирање ће се спроводити током ове године, а пуштање у рад система "Е-ваучер" планирано је у 2025. години.

Такође, споразум ће омогућити и унапређење рада Централног информационог система у области угоститељства и туризма Е-туриста, који представља јединствену базу свих смештајних капацитета у Србији.

 

курир.рс/блиц.рс