Промоција аудио и Е-књиге „Веровање свицу“ Мирјане Ранковић Луковић

плакат

Библиотека Љубиша Р. Ђенић организује промоцију аудио и електронске књиге поезије „Веровање свицу“, ауторке Мирјане Ранковић Луковић у уторак 22.11. са почетком у 19 часова.

Поред ауторке, на промоцији ће говорити Љиљана Ракић, помоћник директора библиотеке, библиотекар Мирјана Лопин Дризо, новинар и глумац Бранко Антонић и Ивана Катић уредник издавачке куће Дигитална досада.

Мирјана Ранковић Луковић поезију пише и објављује сад већ дуже од две деценије, а „Веровање свицу“ је њена прва аудио књига.

– Ради се о идеји коју сам одавно желела да остварим. Књига има специфичну тему и по мало ми је тешко да се о њој, на прави начин, писмено изразим. Имала сам слепу баку. Имам колегинице песникиње које су слепе и слабовиде. Ја обожавам да читам и захвална сам на сваком тренутку живота што ми је, уз мноштво других ствари за које су нам потребне очи, то омогућено. Због тога „Веровање свицу“ излази као аудио књига. Уз то је, на наговор Самира Асланија који нагиње модерним технологијама, некако природно дошло да буде у електронској форми.

Са том идејом нашли смо само једног издавача у Србији који се тиме бави а то је „Дигитална досада“ Они то раде врло професионално, уз заштиту ауторских права, не само писца, већ и свих који учествују у стварању књиге (аутори музике, оних који читају штиво итд). Промоција је лепо осмишљена, уз коришћење више медија и, наравно, живе речи, испричала нам је ауторка и позвала све заинтересоване да дођу на ову промоцију.

Бојан Савић