Промоција златиборске зелене туре на сајму аутомобила у Нишу

Промоција златиборске зелене туре на сајму аутомобила у Нишу

У хали „Чаир” у Нишу данас је отворен сајам аутомобила „ XIII Auto Moto Fest 2022 Niš” који ће трајати до недеље, 25. септембра. На сајму учествује и Туристичка организација Златибор, која представља садржаје најпосећеније српске планине путем сарадње са фирмом „Возим на струју" уз добро познати пројекат „Покрени зелену туру". Поред електричнихаутомобила и бицикли лепоте најпосећеније српске планине могуће јеистражити на друге еколошке начине као и најдужом једносегментном панорамском гондолом на свету - Голд гондолом, која је на овом сајму представљена као грађевинско чудо и најмодернији пројекат који је поставио стандарде не само у Србији већ и у читавом свету.

 

Реч је о јединственом сајму аутомобила у овом делу Србије који опстаје већ 13 година. Заштитни знак нишког Ауто Мото Фест-а су велики попуст иодлична понуда. Ове године велика пажња је усмерена на хибридна, електрична возила, мотоцикле и електро бицикле.Свечано отварање је одржано у хали ,,Чаир", приликом чега се обратио Оливер Пауновић, оснивач сајма аутомобила, а потом и градоначелница града Ниша, Драгана Сотировкси.

На овом сајму је присутним посетиоцима уз разноврсне четвороточкаше, представљена будућност аутомобилизма, пројекат Туристичке организације Златибор и фирме „Возим на струју" са 100% еколошки прихватљивим возилима на струју. Посебна атракција је могућност изнајмљивања електричних аутомобила за обилазак најпознатијих локалитета у околини Златибора. Туристи их могу изнајмити по принципу рент-а-цара и уживати у прелепим златиборским пејзажима на еколошки начин. Друга могућност је Зелена тура 1 која подразумева обилазак јединственог музеја на отвореном „Старо село" Сирогојно, најпосећенијег спелеолошког објекта, Стопићапећине, Водопада у Гостиљу, Љубиша, Ел Пасо тематског парка који представља место сусрета две културе. Зелена тура 2 обухвата одлазак до Мокре Горе и Дрвенграда са Шарганском осмицом и станицама Витаси и Јатаре, Црквом Светог Јована Крститеља. За туре су све улазнице за посете укључене у аранжман.

Овај атрактивни планински центар је прави избор за све љубитеље авантуре. Промовисањем зелене туре представници Туристичке организације Златибор су све посетиоце упознали са богатом понудом и приликом тога позивају на одмор и бројне друге активности по којима је Златибор познат као лидер међу планинским дестинацијама у Србији.