Протић: "Надамо се најбољем са Спарсима" (видео)

Кошаркаши Златибора припремају се за плеј оф АБА2 лиге који у понедељак почиње у Подгорици. Један од адута чајетинског тима на првим мечевима у четвртфиналу биће искусни плејмејкер Немања Протић.

Протић је на осам мечева у регионалном такмичењу имао учинак од 12,9 поена и 4,4 асистенције, а сличне бројке бележио је и у КЛС-у. На мартовском турниру АБА2 лиге доживео је повреду тетиве због које је паузирао месец дана, али је одиграо три последња меча у домаћем првенству.

"Расположење је добро, дуго нисмо били комплетни, али ћемо имати времена да се спремимо за турнир и уиграмо неке ствари које смо планирали за Спарсе. Играју се две утакмице на разлику, па ћемо видети ко ће бити бољи. Мислим да су они мало већи фаворити од нас зато што су у бољем ритму него ми тренутно, али имамо довољно времена да се спремимо и исправимо неке ствари које треба да се исправе у нашој игри,"

каже кошаркаш из Чачка који добро познаје систем сарајевског клуба јер је тамо провео сезону 2018/19 и помогао тиму да стигне до полуфинала АБА2 лиге. Први дуел Златибора и Спарса који је са убедљивом разликом припао представнику Босне и Херцеговине Протић је пропустио због повреде.

"Кад сам био тамо, остварили смо баш добар резултат, били смо други у лигашком делу. Генерално, носим лепе утиске из Спарса. Што се тиче играча, остало их је неколико са којима сам играо, тако да их познајем врло добро. Камењаша је јако тешко зауставити, једноставно он игра целе сезоне константно, мислим да има скоро дабл дабл по утакмици тако да је њега стварно тешко зауставити, доминантан је у скоку, али ћемо се трудити да затворимо неке друге играче,"

Искусни плејмејкер је током богате каријере наступао за чачански Борац, ФМП, Будућност, Металац, али и у Немачкој, Мађарској, Русији, Бугарској, Украјини, Ирану те може да упореди различите системе са чајетинским клубом. Протић је у екипу Златибора стигао током прошле сезоне и летос је продужио сарадњу.

Са својим добрим издањима, Протић је један од кључних играча Златибора и добрим партијама је допринео да клуб дође до историјског пласмана међу осам најбољих у АБА2 лиги, и до трећег места у домаћем првентву које води у борбу за првака Србије.

https://www.youtube.com/watch?v=xkQpcbFdzG8