Прве медаље за Чајетину на МОСИ (видео)

Димитриј Мијаиловић, Никола Јеремић и Сава Мијаиловић

Пливач Димитриј Мијаиловић освојио је прве две медаље за Чајетину на 59. Међуопштинским омладинским спортским играма и то у пливању.

Млади пливач са Златибора је победник трке на 800 метара, док је на 200 метара заузео треће место. Мијаиловић је тренутно члан пливачког клуба Врачар, а раније је тренирао у Ваљеву и у ПК Чигота.

У пливачком тиму Чајетине су били и Сава Мијаиловић, Димитријев млађи брат и искусни Никола Јеремић, али нису успели да стигну до одличја у трци на 50 метара. Њих тројица су и део екипе Чајетине за ветерполо која је састављена уз помоћ играча из Ужица. 

Тиме је остварено веома успешно учешће Чајетине у пливању на МОСИ, после година паузе. Уписана је и победа у тенису јер су Владимир Живановић и Стефан Рибаћ били бољи од представника Сјенице, а следећи противници у групи су Лучани и Пожега.

До медаље се стигло и у планинарству, односно планинарској оријентацији јер су сребро освојили Никола Бујишић, Лазар Марић и Филип Луковић. Стаза је била дуга 11,2км са 12 контролних тачака, а старт и циљ су били код Великог Парка. Трио младих планинара из ПК Торник је тако дошао до још једног успешног резултата јер су у својој категорији имали добар пласман и у клупском првенству Србије. 

Уписана је и победа у тенису јер су Владимир Живановић и Стефан Рибаћ били бољи од представника Сјенице, а следећи противници у групи су Лучани и Пожега.

Кошаркаши су у првом колу победили екипу Севојна са 62:48, оправдавши улогу фаворита против младе екипе коју су и прошле године победили. У следећем колу противник је Вишеград а у петак ујутру се игра против Горажда. У малом фудбалу је одиграно нерешено 2:2 са екипом Мојковца, голове су постигли Жељко Костадиновић и Немања Кутлешић, а следећи противник је домаћин Ужице. 

Одбојкашка екипа је доживела пораз од Фоче са 2:1, након преокрета јер су Чајетинке освојиле први сет да 26:24.