Први бициклистички „Сербиа епик“ на Златибору (видео)

Први пут у оквиру организације „Сербиа епик“ на Златибору одржана је маратон трка намењена за теренске бицикле

Бициклистичка трка Епик Златибор ЕксЦеЕм Маратон одржана је први пут на Златибору у недељу уз учешће око 100 такмичара. Сви актери су задовољни првим златиборским издањем овог такмичења које садржи серијал трка у Београду, Новом Саду, Пожаревцу, Врњачкој Бањи и на Старој планини, а победник у најзахтевнијој категорији је Марко Ћирјаковић из Прибоја.

Још једном се потврдило да је Златибор идеално место за одржавање спортских догађаја на отвореном по природним теренима. Први пут у оквиру организације „Сербиа епик“ одржана је маратон трка намењена за теренске бицикле као што су маунтин бајк, али и гравел и Е-бајк. Дужа стаза од 32км је водила од центра Златибора, кроз Широку бару у насељу Зова, а потом се код спомен чесме на Оку скренуло у правцу Семегњева до Железничке станице, одакле су такмичари возили успоном према Милинковићима, и преко Тустог брда и Обудојевице стигли до циља на Краљевом тргу. 

Маратон трке су више намењене рекреативцима, којих је било највише међу 100 златиборских такмичара. У категорији МТБ бицикала на дужој, спорт стази победио је Марко Ћирјаковић из Прибоја са временом 1сат, осам минута и 57 секунди. Други је био Борис Поповић, а трећи Бошко Петровић. На гравел бициклу најбржи је био Марко Ћурчић, а на Е-бајку Реља Поповић. На краћој стази фан, победио је Бранко Марковић на маунтин бајку а Ненад Миливојевић на гравелу. 

У женској конкуренцији победила је Македонка Дуња Иванова на маунтин бајку, државна шампионка у неколико дисциплина. Занимљиво да су учешће узеле и Катарина Чубрак и Неда Божанић из Туристичке организације Златибор возивши Е бајкове.

Први бициклистички маратон на Златибору подржали су Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор, као и спонзори који су даровали награде. На победничкој церемонији био је и прослављени одбојкаш и сада тренер Слободан Бошкан, који је промотер Сербиа Епик серије. Организатори су нагласили да би волели да се у наредним годинама одржавају и већа такмичења која носе бодовања за светске ранг листе.