Први снег и зимске службе јавних предузећа општине Чајетина (видео)

кјп

Снег који је ноћас падао задржао се на путевима златиборског краја, па су зимске службе КЈП „Златибор“ Чајетина и ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина и Предузеће „Златиборски еко аграр“ по први пут ове зиме ставиле чистаче у погон. Улице и путеви на територији чајетинске општине су проходни, а екипе спремне за даљи рад на одржавању таквог стања. 

Зимска служба КЈП Златибор Чајетина спремно је дочекала снег. Сва расположива возила и људство од ноћас су на терену радећи на чишћењу и подасипању путева и улица, тако да су сви путни правци проходни. Такође се наставило са чишћењем јавних паркиралишта, тротоара, пешачких стаза и осталих јавних површина. Уколико се укаже потреба, екипе ће бити приправне да изврше додатна чишћења током дана и ноћи. Ове сезоне зимска служба располаже са шест камиона, десет трактора и седам комбинованих грађевинских машина – крамера, које су задужене за одржавање проходности преко 300 км путне мреже. Обезбеђене су довољне количине свих потребних агрегата. За сезону 2022/23 планирана је набавка 540 тона соли, 10 тона калцијума и 4,5 тоне ризле које се испоручују сукцесивно. Из овог предузећа упућује се апел грађанима да поштују комунални ред и возила паркирају на, за то предвиђено место, и тако омогуће пролаз возилима зимске службе. Подсећају такође да је обавеза грађана и правних лица уклањање снега и леда испред својих улаза, кућа и пословног простора. С обзиром да план зимскг одржавања поред досадашњих, обухвата и нове путне правце, ове сезоне подршки дају ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина и „Златиборски еко аграр“.

"Ове године ЈКП "Водовод Златибор" враћен је у систем зимског одржавања путева , конкретно чистићемо МЗ Чајетина и МЗ Рудине. Извршили смо још раније припреме механизације и акумулирање агрегата за подасипање улица и већ смо кренули са тим; видели сте, ових дана је било јутарњег мраза па смо већ подасипали путеве. Имамо механизацију која је потребна нашој делатности, односно лаку и средњу механизацију", каже  Миломир Туцовић.

"За сада имамо 5 трактора који су јако озбиљне машине и апсолутно одговарају нашим теренима овде. Ребалансом су опредељена средства за набавку још два трактораи још нешто пратеће механизације и оно што је битно рећи је да ћемо у овој зимској сезони и ми бити ангажовани на чишћењу снега, односно радити као зимска служба", рекао је Марко Марић, директор Предузећа „Златиборски еко аграр“ .