Радишић бронзом у Хрватској бруси форму за Светско првенство (видео)

Александар Радишић

Параатлетичар са Златибора Александар Радишић освојио је бронзу у бацању чуња на отвореном првенству Хрватске, што му је прво такмичење у години Светског првенства у Паризу које му је главни циљ. Радишић наставља са тренинзима како би у француској престоници дошао до неке од медаља и тиме се пласирао на Параолимпијске игре.

Александар Радишић је у Хрватској најпре одрадио десетодневне припреме у Медулину, а потом је на отвореном првенству у Пули бацио чуњ на даљину од 31,07 метара што је било довољно за освајање трећег места.

„Сам резултат у Пули је испод мог личног рекорда али смо задовољни са освојеном медаљом и то је само неки знак да смо на правом путу. Градимо добру форму како идемо ка Светском првенству у Паризу у јулу када ћемо дати све од себе да побољшамо лични рекорд и да дођемо до победничког постоља“,

каже чајетински спортиста и додаје да су зимска пауза и припреме за нову сезону прошле турбулентно због преблема са повредама па је уложено доста рада да се форма поврати. Радишић тренутно уз контролу тренера Иване Зубер ради у теретани хотела Олимп, а на Златибору ће и наставити тренинге за Париз уз могућност одласка на припреме са репрезентацијом Србије.

Главна амбиција Радишићевог тима је да се оствари пласман на Параолимпијске игре које ће наредне године бити одржане такође у Паризу, а у томе му највише помажу спонзори Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, Голд гондола Златибор, ТРК Златибор, скијашки центар Голд маунтин као и Физио Златибор чији физиотерапеути су имали велику улогу на Радишићевом опоравку.  

Пре Светског првенства које се од осмог до 17. јула одржава у Паризу, пред једним одн најбољих српских параатлетичара је првенство Србије које је на програму 20. и 21. маја. у Крушевцу. Осим што ће бити бодовано за светску ранг листу, државно првенство ће бити и последња провера пред највећу светску смотру параатлетичара.