Радови на припреми стадиона Швајцарија за летњу сезону (видео)

Радници Спортског центра Чајетини врше сређивање терена стадиона Швајцарија како би све било спремно за летњу сезону припрема, а већ у наредним данима на Златибору ће се одржати турнири за млађе категорије.

Лепо мајско време омогућило је обављање радова на припреми сва три терена на стадиону Швајцарија. На теренима I и II извршена је замена око 45о квадрата бусена, углавном испред голова и на центру. Након постављања новог бусења, уследиће ваљање и квашење како би се сјединио са подлогом, а потом редовно шишање, заливање и прихрана,

"Сама подлога је у врху, само пар терена има бољу подлогу у српској Суперлиги. Надамо се да ће нашим радом, ваљањем и заливањем сви терени бити спремљени како треба и да ћемо дочекати све те екипе које су овде код нас планирале да тренирају и да се припремају,"

каже Раде Јовичић, радник Спортског центра Чајетина. Пре почетка летње сезоне у спортском туризму, на Швајцарији ће бити одиграна два турнира: Куп пријатељства за омладинце, а пре тога Лига будућих шампиона, такмичење које се одржава већ 25 година а ове године ће окупити 72 екипе у годиштима од 2008. до 2013.

"Ово је све могуће урадити и извести захваљујући Спортском центру Чајетина, подршци Николе Смиљанића који годинама препознаје важност дечијег и школског спорта. Овде је сјајна екипа људи, а ту је и подршка Туристичко рекреативног комплекса Златибор. Заиста се овде осећамо као код куће, и не само ми већ и све екипе учеснице и то је један од разлога зашто већ пету годину долазимо овде јер једноставно људи хоће Златибор и желе ове терене,

рекао је Игор Марковић из организације Лиге будућих шампиона. Да подсетимо, Златибор је традиционална база за припреме спортских, и то углавном фудбалских,  екипа из Србије и иностранства. Пандемија коронавируса је у прошлој години зауставила ту традицију, али је већ за  лето најављен долазак бројних екипа на припреме.

https://www.youtube.com/watch?v=rhWcrwtZyf0