Раља победник Купа Србије, бронзани баскеташи донели медаљу на Златибор

Екипа Раља Гранд Слот освојила је Куп Србије "Дејан Димитријевић" у баскету 3х3 који се четврти пут одржао на Златибору.

Велика баскет фешта је четврти пут привукла пажњу на оригиналне терене постављене на Краљевом тргу. Током два дана турнира 16 екипа је показало све чари баскета, новог олимпијског спорта, а титулу најбоље освојила је Раља Гранд Слот. Занимљиво да је екипа са овим називом освојила и претходни Куп, али у другачијем саставу јер су сада наступили Милан Милошевић, браћа Един и Ален Весковић и Филип Пејовић.

Током завршнице Купа на Златибор је стигла и олимпијска медаља коју су донели српски репрезентативци Дејан Мајсторовић и Михаило Васић. Колико је скочила популарност баскета после Токија показује интересовање, нарочито најмлађих, за сликање и аутограме, а Мајсторовић је уручио награду за треће место својим саиграчима са Уба.

Већ је првог дана у групној фази виђено неколико занимљивих партија, али су елиминационе борбе још више подигле узбуђење. Већ у првом четвртфиналу екипа искусног Небојше Бошковиће је заустављена од екипе Уба, Анонимуси из Смедерева су најпријатније изненађење турнира јер су најпре савладали фаворите Чуку, а потом после невероватног преокрета и тројке у финишу и екипу Вулвса. И Раља је приредила одличан меч у полуфиналу против Уба, а њихово искуство пресудило је у финалу.

Домаће екипе са Златибора ове године су имале најбоље наступе. Екипа Краљев трг у саставу Ђорђе Раковић, Раденко Смоловић, Бошко Чорбић, Бранко Брашанац направила је изненађење у групи, али су остали на једној победи, док се екипа хотел Ирис са Николом Кнежевићем, Драгомиром Маројевићем, Сеадом Хаџифејзовићем и Лазаром Јоксимовићем пласирала у четвртфинале.

Спортски центар Чајетина се и ове године показао као одличан партнер Кошаркашког савеза Србије у организацији турнира уз Туристичку организацију Златибор и Туристичко рекреативни комплекс Златибор. Укупан наградни фонд турнира износио је 180 хиљада динара, а финалисти су обезбедили пласман на завршни турнир првенства Србије у септембру.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-QOlBXpZEI