Расписан тендер за систем за контролу приступа и продају карата за гондолу

Општина Чајетина раписала је и тендер за набавку система за контролу приступа и продају карата за жичару Голд гондола Златибор. Овај систем биће инсталиран на панорамску жичару укупне дужине 8.866 метара у чијем су саставу четири станице на којима је потребно инсталирати капије за контролу улаза.

„На свакој од четири станице потребно је инсталирати једну стандардну баријеру за регуларне путнике, децу и одрасле, затим, једну широку баријеру која омогућава пролаз особама у колицима, дечијим колицима и бициклистима и једну широку излазну баријеру без очитавања, којом је омогућен само излаз. Систем треба да омогући и коришћење ски-пас пропусница које су издате за Ски центар Торник, како би се омогућила узајамна продаја карата и пролаз кроз капије, али и да се разграниче продате карте Ски-центра Торник и ЈП Голд Гондола Златибор, у циљу поделе прихода од продаје”, рекла је Бојана Божанић.

Голд гондола Златибор, као најдужа панорамска гондола на свету, представљаће јединствену туристичку атракцију. Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем ће се налазити међустаница. Гондола тренутно има капацитет 600 путника по сату у 55 засебних кабина са по 10 места, а вожња Гондолом пружиће импресивних 25 минута са невероватним погледом на живописне пејзаже Златибора.

  Извор: Голд гондола (фото - Голд гондола)