Регионална смотра у оквиру пројекта "Пажљивкова смотра 2023.”

пажљивко

У петак, 19. маја, са почетком у 10 часова у Културном центру на Златибору одржаће се Регионална смотра у оквиру пројекта "Пажљивкова смотра 2023.” Пројекат спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја. У смотри учествују деца предшколског узраста, првог и другог разреда.

Циљ је да деца, на занимљив и интерактиван начин, обнове своја досадашња знања о безбедном учешћу у саобраћају, али и да науче нека нова правила о истом. Ове године учешће на пројекту узела је 71 локална самоуправа.  Одвија се у 4 фазе, школско, општинско, регионално и републичко такмичење. У петак, 19. маја је планирано регионално такмичење за Златиборски округ, и учествоваће  деца домаћина Општине Чајетина, деца из Ужица, Пријепоља, Прибоја, Бајине Баште и Ариља, укупно 6 екипа за сваки узраст.

За сву децу Савет за безбедност саобраћаја Општине Чајетина је организовао сендвиче и освежење у паузама. Нашу општину у сва 3 узраста представљају деца из ОШ "Саво Јовановић Сирогојно". Деца ће добити пригодне поклоне, а најбољи остварују пласман на Републичку смотру.