Рекордно коришћење терена Спортског центра Чајетина (видео)

Терени Спортског центра Чајетина коришћени су у рекордној количини током летњих припрема у претходним месецима, а ради се на даљем припремању квалитетних услова за такмичења локалних клубова.

Након Лиге будућих шампиона са преко 800 учесника, и Купа пријатељства који је преношен у целом региону уследила је рекордна летња сезона по коришћењу терена Спортског центра Чајетина за припреме фудбалских екипа. На теренима Швајцарије је летос тренирало преко 30 клубова и школа фудбала из Србије, али и Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније и Румуније. За разлику од ранијих година, нису дошли Црвена звезда и Партизан, али разлог није било незадовољство условима, јер су послали своје млађе селекције. Велике врућине изискивале су пажљиво прављење распореда како би се у вечерњим терминима играле утакмице, а нико од корисника терена није имао примедбе на услове.

"Ова година је рекордна, у сваком погледу јер од 15. јуна нисмо имали ниједан слободан термин. Радили смо ноћу, вршили кошење и заливање, све оно што је потребно како би терени били у оваквом стању, морали смо да прилагодимо радно време условима. Годинама континуирано улажемо, без неке разлике. Радницима овом приликом честитам, свака им част јер су се максимално трудили да ово буде на нивоу на ком јесте. Трудићемо се да све подигнемо на виши ниво уколико је могуће,"

каже директор СЦ Чајетина Никола Смиљанић. Појачано коришћење терена захтева и појачане третмане, а због специфичних услова на планини, тешко је обезбедити добар бусен. Како би травната подлога била у добром стању вршене су и лабораторијске анализе, уз одржавање са свом неопходном опремом, а уз помоћ општине Чајетина купљена је косачица која се користила на теренима Лиге 1 у Француској. Радници одржавања Спортског центра Чајетина и даље имају много посла јер осим екипа са стране, такмичарске сезоне почињу за фудбалске клубове Златибор и Чајетина.

И дворана у Чајетини је угостила највеће кошаркашке таленте региона, на завршном турниру јуниорске АБА лиге у мају, што је такође била добра промоција за Спортски центар. Од 28. јуна до 7. августа одржан је најстарији кошаркашки камп "Александар Николић", а своје тренинге у чајетинској обављаће и одбојкашице и играчи малог фудбала из Београда и Новог Сада. Бројност екипа и њихових пратилаца које долазе на припреме на Златибор и посећеност пријатељских утакмица показује значај спорта у туристичкој понуди Златибора.

https://www.youtube.com/watch?v=NKPoRGUecjE&ab_channel=TV%C4%8Cajetina