Ревија ритмичке гимнастике у ТРК "Златибор" (видео)

девојчице

На 18. Међународној ревији наступиле су девојчице које вежбају у школама ритмичке гимнастике клубова "Грација" из Ужица и "Звездице" са Златибора, као и гостујућих клубова из Ниша, Тузле, Сарајева, Црне Горе, Русије и једна такмичарка из Африке. Клуб домаћин тренутно броји преко 150 чланова а тренинзи се одржавају на Златибору у Ужицу, Пожеги и Крвавцима. 

"Клуб ритмичке гимнастике "Грација" постоји већ 18 година. Од прошле године смо и овде на Златибору основали клуб "Звездице". Наше девојчице ће се данас представити у групним вежбама без реквизита а сада ће се Грација представити са обручем, лоптом и вијачом", каже Павле Стефановић, тренер клуба "Грација".

Младе гимнастичарке су публици приказале своје индивидуалне и групне вежбе. Иако је корона целе школске године ометала и условљавала повремено одсуствовање са тренинга, девојчице из школа ритмике су ипак успеле да савладају своје кореографије и да их коректно изведу а публика је њихов труд награђивала великим аплаузима.

"Данас наступамо индивидуално и дуо и колегиница и ја наступамо заједно, неколико индивидуалних вежби и три дуо вежбе. Златибор је диван, први пут смо на такмичењу на Златибору, иначе смо раније долазили рекреативно са децом. Јако је све лепо, људи су веома дружељубиви, чист ваздух и Туристички центар је стварно диван",  рекла је Александра Стефановиц, тренер РК "Спортикс" Ниш.

Ово је била прилика и да се сви клубови похвале свиме што су постигли у овој години. У жирију је овога пута била гошћа из Русије Клариса Едуардовна, тренер ритмичког клуба "Калета".

"Прелеп је Златибор, прелепа је земља Србија, увек са задовољством овде долазимо чак и у овим тешким условима када је време пандемије, када се све затвара, када се земље боје једна друге. Мислим да се на овоме наша сарадња неће завршити па вас позивам овом приликом код нас у Москву и сами ћемо са задовољством поново доћи".

Све учеснице ревије добиле су медаље и захвалнице за учешће и промоцију спорта. Спонзор ревије била је општина Чајетина заједно са Спортским савезом Чајетина, Туристичко рекреативним комплексом Златибор, Спортским центром Чајетина и град Ужице.

Данка Миловановић