Резиме године 2023.: ЈП "Голд гондола Златибор" (видео)

гондола парови

У ЈП „Голд гондола Златибор“ су веома задовољнии резултатима пословања у 2023. години јер све чињенице говоре у прилог томе. 

Преко 750 000 путника се до сада превезло златиборском Голд гондолом уживајући не само у планинским пејзажима, већ и у организованим туристичким понудама, а директорка овог предузећа каже да је посебан успех и то што су превазишли сопствене постављене циљева. 

„Отишли смо корак даље у понуди нашим гостима тако да смо ово лето имали бесплатне активности на међустаници и нешт мало на врху, под називом „Антистрес лето  на Гондоли". Настављамо слично и у зимској сезони; покренули смо „Бранч, јестиви сувенир у ваздуху“, „Романтичну кабину“... и то је заиста имало изузетног одјека и бројне фирме су желеле да то  понуде  у оквиру тим - билдинг активности  својим запосленима, и својим партнерима. Наравно, пуно је и појединачних догађаја такве врсте, открили смо неке нове просторе на траси Голд гондоле и те смо просторе уврстили у нашу понуду у смислу организације активности, не само  спортских или забавних, већ и активности за фирме као корпоративне тим-билдинге“, каже Бојана Божанић, директорка Голд гондоле.

У међувремену, отворен је угоститељски објекат на врху Торника, припремљено је дечји игралиште и осмишљене су активности са којима ће се почети крајем децембра и током јануару са фокусом на игре у снегу, а уколико не буде снега занимљивости неће изостати, каже Божанић.  

„Такође, те друштвено одговорне активности су се односиле нараво и на рад са децом, на понуду за децу и едукативну и забавну, највише кроз активности током „Антистрес лета“ кад су за њих били предвиђени разни садржаји, али исто и током јесени кад смо за распуст имали едукативне радионице“.  

Током свог пословања, запослени у Гондоли су посебно водили рачуна да изађу у сусрет особама са посебним потребама и инвалидитетом, а узимали су учешће, или и сами покретали, хуманитарне акције. У октобру је, као и претходне године, обележен Дан борбе против рака дојке где је акценат дат на важности онога без чега се, у ставри, не може, а то је здравље. У прилог томе ишла је и активност под називом „Дигитални детокс“.

„Данас је све на мрежама, али опет негде смо покушали да покажемо како то изгледа уживати у природи без мобилног телефона и потрудићемо се да у том стилу наставимо и даље“. 

У техничком сектору све је функционисало беспрекорно, а у сарадњи са партнерима из Француске омогућена су студијска путовања местима која такође поседују гондоле и жичаре.  

„Сарадња са колегама из околине не изостаје, чак је продубљена, па смо у току године имали студијске посете Француској које нам је организовао наш партнер из "Поме" како би се упознали са пословањем и радом жичара, пре свега у техничком смислу, у скијалишту Три долине. У Аустрији смо били на сајму у Инсбруку. Сталне и континуиране су посете како скијалиштима Србије , Копаонику, тако и Олимпијском центру Јахорина и размени искустава на сезонском нивоу, а успостављена је сарадња и мало чвршћа размена информација са гондолом која послује у Скопљу у оквиру њиховог јавног предузећа, као  и са гондолом у Котору“. 

Гондола се ове године упустила у организацију разних догађаја у партнерству са клегама из других јавних предузећа и установа,  под покровитељством општине Чајетина, као што је презентација развојних пројеката Златибора, а на самом завршетку децембра биће организована конференција „Лидер с душом“ са циљем да постане стална манифестација.

„Ја сам задовољна јер смо отишли корак даље, ако не и више, у односу на претходну годину, са нашим садржајима, активностима, са нашим презентовањем... Најавили смо сезону почетком децембра што је јако добро, и по неким најавама из хотела изгледа да ће ово бити врхунска сезона, што се наравно односи и на то да ће гондола одлично радити“, додаје  Божанић.   

За туристе је осмишљен садржај по данима: понедељак је опредељен за спорт и бесплатне часове нордијског скијања, уторак за топле напитке на врху Торника уз повољне попусте, среда је резервисана за дечје радионице, четвртак за сликање, петак за дегустацију производа, викенди су дани за журке, и тако изнова. Планова је, углавном , много, у очекивању милионитог путника.