Рок вече на Златибору уз Партибрејкерсе (видео)

k

Група „Партибрејкерс“ чију незаустављиву енергију годинама одржавају Цане и Антон постоји од 1984. године. Оно што се може извести као закључак, судећи по коментарима фанова, јесте да се звук од самог почетка није мењао. Спој класичног рокенрола са блуз рифовима и аутентичним текстовима већ четири деценије краси рад „Брејкерса“.

Легендарни рокенрол састав „Партибрејкерс“, који ове године слави четрдесет година постојања, синоћ је на Краљевом тргу на Златибору пружио мештанима и посетиоцима одличну свирку. Након неколико година од претходног концерта, „Партибрејкерси“ су се одужили Златиборцима због велике паузе.

"Баш као што се поред Мика Џегера зна за Кита Ричардса или поред Роберта Планта за Џимија Пејџа, тако за публику на овим просторима Партибрејкерсе чине певач Зоран Костић Цане и гитариста Небојша Антонијевић Антон. Они су успели нешто што је мало коме успело у нашој музици - да потрају исти и тако демантују све сумње "да ли је рокенрол део наше културе". У организацији општине Чајетина и Туристичке организације Златибор вечерас за вас Партибрејкерси", рекла је Марија Јеремић, помоћник председника Општине за односе са јавношћу.

Концерт су почели песмом “Ноћ”, да би уследиле  песме “Ако си”, “Хеј ти доле”, “Земљотрес”, а потом и добро познате нумере “1000 година” и “Хипнотисана гомила” које су разиграле публику и подигле атмосферу. 

Концерт на Златибору обележио је велики број младих људи који су са великом радошћу и енергијом пропратили све оне песме из досадашњег рада старих рокера. Добра енергија и расположена публика вратила је бенд на бис. Песме попут “Месечеве кћи” или “Дуго те нема” само су подсетиле присутне на епоху када су “Брејкерси” харали.