РПК доделила признања најуспешнијим привредницима, међу њима и "Диви" и "Транскоп" из Чајетине

пеизнања

Регионална привредна комора Златиборског управног округа доделила је признања најуспешнијим привредним субјектима у текућој години. Том приликом додељена су и признања фирмама из округа које су ове године обележиле 10, 20 или 30 година пословања. Награду „Компанија године“ за велико привредно друштво освојио је „АТМ доо“ из Севојна.

У категорији средњег привредног друштва признање је припало фирми „Диви доо“ из Чајетине, док је најбоље мало привредно друштво „Транскоп доо“ из Чајетине.


„Ми добијамо тендере свуда у Европи, тако да смо надмашили конкуренцију на међународном тржишту. Имамо капацитет за даље ширење, а награда нам много значи, јер овај регион има јаке привредне субјекте“, каже власник компаније „Диви“, Миланко Јовановић.

„Ја сам трећа генерација у фирми, мој отац идеда су подигли ову форму. Година анм је била супешна, за наредну планирамо повећање производње бетона, а с обзиром на то да је Златибор атрактивна локација, у перспективи имамо енколико важних пројеката“, каже заменик директора „Транскоп доо“, Рашо Јевремовић.

Признање Искорак за истакнут резултат у текућој години на пољу иновативности и друштвене одговорности припало је фирми „Тојо доо“ из Пожеге.

За дугогодишњи успешан рад признањем Траг награђен је директор „АД Ваљаоница бакра“, Драган Суботић, док је награда за младог менаџера године припала Александру Обрадовићу из ариљске компаније „Дреновац доо“.

„Са преко 40 година радног стажа и две деценије у Ваљаоници бакра ваљда сам оставио неки траг. Награде пријају, поготово у ово време где је конкуренција велика. Као у спорту, треба се посебно показати у иностранству, а ми то успешно радимо“, каже Суботић.

„Ми се већ 30 година бавимо извозом замрзнутог воћа, послујемо са Европом, Азијом, Новим Yelandom… Награда нам много значи, али нас и обавезује да будемо конкурентни у времену које са собом носи бројне изазове на глобалном нивоу“, каже Обрадовић.

Основни критеријуми за додељивање признања између осталих били су повећање броја запослених, повећање укупног прихода и основа раста.

Facebook