Протеглог викенда у хотелу Мона на Златибору одржан је Салон вина, догађај који је окупио велики број љубитеља вина који су могли да дегустирају вина од најбољих сорти грожђа. Овом приликом су организоване радионице на теме: “Вино без граница – уз коју храну најбоље иде вино”, “Са ракијом на ти – упознавање овог пића кроз боју, мирис и укус". О вину и ракији су говорили Дејан Живкоски (председник удружења сомелијера Србије), Бошко Принчевац (Удружења сомелијера Златиборског округа), Зоран Радоман, Илија Маловић и Здравко Бркић, оснивач и председник Cigar Society Club-a.
"Идеја Салона вина јесте да се приближе локални регистровани произвођачи вина и ракије, као и мали произвођачи традиционалних производа са угоститељима са Златибора и из региона. Прича је регионалног карактера. Ми смо у оквиру пројекта који финансира Европска унија одлучили да подржимо овај догађај. Било је лепо посећено и произвођачи су били задовољни", за Златиборпрес је изјавила Даница Нешевић из Сталне радне групе за регионални рурални развој (SWG).
У оквиру програма одржана су предавања и едукативне радионице на којима су учесници имали прилику да дегустирају предивна јела која кувари хотела Мона припремају управо од намирница малих призвођача укомпонованих са винима и ракијама. Радионице су водили чланови Удружења сомелијера Златиборског округа, Удружења сомелијера Србије и оснивачи блога Ракија углавном.