Сарадња општине Чајетине и града Суботице у области спорта

У оквиру 7. Међународног фестивала спортског филма на Златибору који се одржава од 7. до 10. јуна, представљена је сарадња између општине Чајетина и града Суботице, овогодишњег партнера фестивала. Није случајно што је Фестивал пре седам година установљен на Златибору с обзиром да  Златибор представља најпознатији туристички центар у Србији, а посебно је познат по спортским припремама екипа не само из Србије већ и из целог света – изјавио је Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина и председник Организационог одбора Фестивала. MFSF

Ђурић је додао да се из године у годину повећава број спортских екипа које долазе на Златибор. Општина Чајетина се потрудила да изгради неопходну спортску инфраструктуру, подсећајући да на планини има осам фудбалских стадиона, постоје спортске дворане на Златибору и у Чајетини. Сигуран сам да ћемо са нашим пријатељима из Суботице имати доста тога заједничког у размени искустава, како у туризму и спорту тако и у неким другим областима и надам се да је данашње дружење почетак једне добре сарадње у више сегмената – закључио је Арсен Ђурић. Нама је част што смо овде и што представљамо град Суботицу и можемо рећи да спадамо у  најспортскији град у Србији. Можемо да се похвалимо чињеницом да Суботица има 150 активних спортских клубова, имамо седам прволигаша, од којих је чак четири изборило пласман на европску сцену. Сарадња између Суботице и Чајетине је добра и можемо доста да учимо једни од других, захваљујући спортском и туристичком искуству – изјавио Дејан Вуковић, вршилац дужности генералног секретара Спортског савеза Суботице.

Vukovic

Посебно признање Међународног фестивала спортског филма за животно дело добио је прослављени рвач и тренер репрезентације Сретен Дамњановић из Суботице који је обележио деценије српског рвачког спорта. Том приликом је најављено да ће до следећег Међународног фестивала спортског филма бити снимљен документарни филм о његовом животном и спортском путу.

MFSF

Извор: Општина Чајетина