"Сећање на Ћупа" 13. септембра у Библиотеци Љубиша Р. Ђенић

ћ

Књижевно вече „Сећање на Ћупа“ И кад те нема треба да те има биће одржано у уторак, 13. септембар 2022. године са почетком од 19 часова у сали библиотеке Љубише Р. Ђенић у Чајетини.

Учествују:

Боса Росић – етнолог, Јагода Јеремић – професор српског језика и књижевности и завичајни песник, Марија Вуловић – професор српског језика и књижевности, ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и Златибора и ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката.

Ћуповић је рођен 13. септембра 1934. године на Златибору у Мокрој Гори. Живео је и радио у Чајетини. Поезију је објављивао у књижевним листовима, часописима, у емисијама многих радио станица и телевизије. Песме су му превођене на више језика, компоноване и увршћене у антологије. Добитник је више значајних признања, награда и похвала. Умро је 12. септембра 2004. године. Иза себе је оставио изузетно дело и маниром великог поете обележио српску културну сцену. Приближавајући нам саму суштину свог стваралаштва сматрао је да поезија мора да носи једну дубоку веру у живот и достојанствено помирење са судбином.