Седма "Трка ветерана" у "Авантура парку" (видео)

У "Авантура парку" на Златибору одржана је седма по реду трка ветерана у алпском скијању. Такмичење је окупило око 50 такмичара из земље и региона, у мушкој и женској конкуренцији.

Учесници су били подељени у шест старосних категорија, са по десет година разлика између сваке. Према речима неких од њих, такмичарски дух и жеља за што бољим резултатом није изостала.

- Наравно, такмичарски дух постоји, можда буде и нека медаља... У почетку сам мислила да ће бити свега пар учесница, али сам изненађена оволиким одзивом људи - каже Ана Вељовић, трећепласирана у конкуренцији дама.

-Лично мислим да не постоји неко ко не жели да победи, чак и они који кажу да су само дошли с циљем да се спусте низ стазу, мислим да желе исто. Јас кијам негде око 40 година, од детињства, мада се нисам такмичио. Обучавао сам људе на планинама у Србији и вани - каже Синиша Радовић из Београда, учесник категорије 50-60 година.

Према речима Тијане Јевремовић ("Авантура парк") трка је прерасла из локалног такмичења у надметање које окупља људе из читаве Србије, али и из суседних земаља. Занимљиво, већи број такмичара бележи се у старијим категоријама, од 40 до 50 година.

Такмичење је организовао "Авантура парк" Златибор, уз техничку подршку Спортског центра Чајетина.

https://www.youtube.com/watch?v=fm0lXcRowiQ&t=16s Резултати: Даме: 1. Невена Нешковић 2. Ана Петровић 3. Ана Вељовић Мушкарци: Преко 70 година: 1.Драган Вранешевић 2.Радован Јеремић 3.Андреја Михаиловић 60-70: 1.Слободан Пенезић 2. Зоран Мићовић 50-60: 1.Зоран Јевремовић 2.Небојша Стојановић 3.Горан Јевремовић 40-50: 1.Денијел Пешић 2. Милан Божић 3. Владимир Миладиновић 30-40: 1. Милан Светозаревић 2.Никола Јеремић 3.Игор Секулић До 30 година: 1.Синиша Чабаркапа 2.Никола Милутиновић