Сензација у Нишу, пионири Златибора савладали Партизан

Пионирска селекција КК Златибор на старту "Беобаскет купа" у Нишу направила је велико изненађење, савладавши у 1. колу групне фазе београдски Партизан са 70-55.

Састав чајетинског клуба, са клупе предвођен Владаном Калоперовићем, за ову прилику је појачан и са неколико играча из околних општина, на шта су имали право, тако да наредни меч, са Мега Бемаксом који је је победио Динамик, очекују као тим који је изненадио фаворита. Најефикаснији код победника био је Брадић са 28 поена, док је за Партизан 13 поена убацио Поповић.

Стартна петорка Златибора коју су чинили играчи из Ивањице је одлично отворила меч, натерала је подмладак црно - белих на нервозу и исхитрене грешке и дошла до двоцифрене на полувремену (26:39) уз добру игру расположеног Брадића. Средином трећег периода две везане тројке убацује Карапаннџић за недостижну предност Златибора. Екипу је на овом мечу водио Владан Калоперовић, иначе тренер јуниора Златибора, који није толико упознат са овим узрастом. - Нисам очекивао оволику разлику иако је Златибор у овој утакмици био појачан момцима са стране тако да смо имали само један заједнички тренинг, али добити Партизан, у било ком саставу је за сваку похвалу. Мега је добра екипа, отварају добро транзицију, али мислим да имамо своје шансе, и можемо још много боље и мислим да ће то бити тркачка утакмица. Ово свакако може бити лепа увертита пред утакмицу сениорских састава Партизана и Златибора, у 1/4 финалу Купа Радивоја Кораћа, која је на програму од 19.30. Партизан - Златибор 55:70 (17:20, 9:19, 16:21, 13:10) Дворана: ОШ "Душан Радовић. Судије: Љубић, Здравковић. Партизан: Пауновић 3, Секеруш 5, Петровић 5, Томић 4, Остојић 2, Ристић 2, Поповић 13, Минић, Игњатовић 1, Мирчић 4, Мандић 7, Цветковић 6. Златибор: Станић, Кнежевић 10, Којадиновић 2, Брадић 28, Весовић, Карапанџић 11, Симончевић 4, Матовић 6, Зириковић 2, Пећинар, Борисављевић 4, Јањушевић 2.