Шести кошаркашки турнир ветерана у дворани "Спортског центра Чајетина"

Шесто издање кошаркашког турнира ветерана одржаће се 14. и 15. фебруара у дворани "Спортског центра Чајетина". Турнир организују "Спортски центар Чајетина" и кошаркашки ветерани из Чајетине и из Ужица (Златибор Ере) на челу са Александром Павловићем. И ове године надметаће се ветерани у категоријама 35+ (Златибор Ере, Требиње, Никшић 1995, Ваљево, Тузла) и 45+ (Златибор Ере, Никшић 1995, Београд, Трстеник, Нови Београд). Првог такмичарског дана програм ће почети од 13 часова, а у суботу утакмице ће се играти од 10 часова.

Подсећамо, прошле године у финалу категорије 45+ екипа Никшић 1995  савладала је домаћи тим са 54:53, док су Златибор Ере у конкуренцији играча изнад 35 година у финалу са 49:43 савладали Београд.

У досадашњих пет издања турнира победничке пехаре у категорији 45+ освајали су тимови Златибора (2), Никшића (2) и Београда, а у категорији 35+ по два пута најуспешнији су били Ваљево (2) и Златибор (2). У два издања турнира за жене по један пехар освојиле су представнице Ваљева и Подгорице.

(фото: архива)