СК Златибор о 2020. години

"Током зимске сезоне 2020. године имали смо веома кратак период такмичења од двадесетак дана, што због временских услова, што касније због глобалне пандемије. Ипак на Златибору су одржана четири међународна такмичења, где су наши млађи такмичари имали доста успеха, док су мало старији стицали искуства првим наступима на ФИС међународним тркама. Имали смо и један наступ на ФИС трци у БиХ, на Јахорини, где је Емилија Бућић заузела 3. место. На крају зимске сезоне наш клуб је опет заузео 2. место у генералном пласману Купа Србије, иза СК "Звезда" Златибор.

У летњем периоду одржана су на Златибору два међународна ФИС такмичења у скиролу (летњој замени за скије), где смо опет имали доста успеха у млађим категоријама (деца од 10 до 14 година). Почетком школске године организовали смо "Скирол фестивал" као промоцију нашег спорта код школске деце, што је убрзо и привукло нове чланове клуба. Тренутно редовно тренира 35 малишана са Златибора, што је негде у оквиру наших могућности. Тренинзи се и даље одвијају четири пута недељно и поред пандемије вируса корона, пошто тренутно имамо на располагању четворицу тренера који децу могу да поделе у адекватне групе и термине. Наша четири члана су укључена у јуниорску репрезентацију Србије у биатлону, док је Милош Ђорђевић изабран у састав репрезентације Србије која ће нас у фебруару представљати на Светском првенсту у нордијским дисциплинама у Оберсдорфу.

Спремни дочекујемо наредну сезону, са надом да ће се све планиране трке одржати без проблема и да ће се све брзо вратити у нормалу" - кажу из СК Златибор.

(фото: архива)