СК Златибор одржао презентацију на полигону за полазнике школе скијашког трчања (видео)

На теренима одмаралишта "Голија" Смучарски клуб Златибор одржао је презентацију овог спорта на ски-рол полигону за децу узраста од 7 до 12 година, све у циљу промоције скијашког трчања и уписа нових чланова.

Са присутном децом радили су клупски тренери: Радосав Јелисијевић, Никола Јеремић, Александар Миленковић, Никола Кутлешић и Дејан Крсмановић.

-Сам полигон који смо направили замишљен је пре свега тако да деца покажу основне моторичке способности, не толико само знање скијашког трчања. Углавном је важно оно што су научили у школи, током физичког васпитања, као и током свакодневног живота. Деца која знају да возе ролке иду мало брже, док ови млађи мало морају да раде на томе. Овај узраст од 7 до 12 година је најбољи за ново учење, јер нешто старији такмичари већ крећу са ФИС тркама - каже тренер Јелисијевић.

[easy_image_gallery gallery="117"]

Међу тренерима је и Лола Ловисоло, из Аргентине, која је стицајем околности остала на Златибору дуже него што је планирано. Разлог томе је неповољна ситуација са вирусом КОВИД 19 у њеној домовини.

-Осећам се више него добродошлом овде. Златибор има одличне услове за развој спортиста, поготово када је скијашко трчање у питању. Овај полигон има за циљ да научи децу скијању, али кроз игру, пошто деца морају да ово схвате пре свега као игру. Сада радим и у клубу са Дејаном Крсмановићем, који је селектор младе репрезентације Аргентине - каже Лола, која је родом из Патагоније, јужне аргентинске регије.

https://www.youtube.com/watch?v=MqAeSSw7_9I