Школа фудбала ФК Чајетина започела са радом

Првим тренинзима, одржаним на школским игралиштима у Мачкату и Шљивовици, данас је почела са радом школа фудбала ФК Чајетина. Дечаци и девојчице годишта од 2000. до 2008. радиће од данас са четворицом тренера нашег фудбалског клуба (Владислав Росић, Дарко Видић, Оливер Лазаревић, Мирослав Ћалдовић), а у зависности од временских услова, планирано је да се тренинзи одржавају два пута недељно, у Шљивовици и у Мачкату, док ће од 1. октобра кренути обука полазника и у Чајетини. -Веома смо задовољни одзивом, интересовање је велико. Деци је обезбеђен стручан рад, а ја и остале колеге тренери настојаћемо да све ово додатно омасовимо, да децу што боље упознамо са најпопуларнијим спортом на свету и изведемо их на прави пут - каже тренер, Владислав Росић.

Приликом формирања новог сазива Скупштине ФК Чајетина и усвајања петогодишњег плана, као један од главних циљева постављено је формирање млађих селекција клуба и квалитетан рад са најмлађима. У блиској будућности, ово би могао постати и приоритет клуба. - Сваки почетак је тежак, али ми смо задовољни овим почетним одзивом. Када деца препознају квалитетан рад код нас, биће их још више. Планирамо да у будућности организујемо и нека такмичења, где би деца из наше школе фудбала могла да се друже са малишанима из осталих школа, с обзиром да су ту и школа фудбала "Рајевац", "Звезда Златибор", као и младе селекције ФК Златибор. Акценат смо ставили на децу из сеоских подручја, јер њима треба подједнако обезбедити шансу за тренинг као и оној из урбанијих средина. Ова деца представљаће свакако перспективу нашег клуба - изјавио је тренер првог тима ФК Чајетина, Дарко Видић.

Деца узраста од 6. до 8. разреда већ су у саставу пионирске селекције ФК Чајетина, која ће овог викедна започети учешће у Пионирској лиги. У недељу од 11 часова, на помоћном терену стадиона "Швајцарија" играће са вршњацима из Бајине Баште. Према речима тренера Видића, "за шест месеци или годину дана видеће се озбиљан напредак у њиховој игри, чиме ће се квалитет рада у школи фудбала показати и у пракси". Док временски услови буду дозвољавали, тренинзи ће се одвијати на отвореном, а потом ће се највероватније радити у "Хали спортова" у Чајетини. За термине тренинга и све информације око чланарине контакт особе су тренери: Владислав Росић (тренерска „А“ лиценца УЕФА)                        Тел: 064/125-1854 Дарко Видић (тренерска „Б“ лиценца УЕФА)                              Тел: 064/193-9944 Оливер Лазаревић (тренерска „Ц“ лиценца УЕФА)                          Тел: 062/289-736 Мирослав Ћалдовић (тренерска „Ц“ лиценца УЕФА)                        Тел: 064/275-0608