Школарци на Чукеру

пк

Јуче, у сарадњи са планинарским секцијама ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине, ПК "Торник" је  организовао  акцију под називом " Школарци на Чукеру".

На акцији је било 135 учесника. Учествовала су деца узраста од  првог до осмог разреда, укупно њих 120. Поред деце, у пратњи је било 15 одраслих планинара, већином учитељи и наставници који су чланови овог клуба. Осим деце из основних школа са Златибора и из Чајетине, дошла су и деца из школе у Јабланици, као и деца из Основне школе "Миливоје Боровић" из Мачката и из Шљивовице са својим наставницима.

Стаза до Чукера је  дуга 11кm уз 400m успона. Старт је био на паркингу изнад Дино парка, одакле се наставило према споменику на Шуматном брду, где је била прва краћа пауза. Затим су планинари и деца маркираном планинарском стазом наставили према локалитету Једини бор, а затим и до самог врха Чукер (1359мнв).
"На врху је била дужа пауза за одмор и фотографисање. При доласку је магла прекрила цео врх, али се недуго потом повукла и могли смо да уживамо у погледу који се пружа са врха. Повратак је био истом стазом до Јединог бора, а онда смо изашли на врх Крива бреза, одакле смо се спустили све до насеља фарма. Крај акције био је на истој тачки као и почетак,"  кажу из ПК "Торник". "Деловало је да су деца пуна утисака отишла кући, а с њима и ми уз велику захвалност на лепом дану."
Водич је и овога пута био Марко Џамбасовић.