Сликарска радионица на врху Торника

сликање

Златиборска Голд гондола осмислила је бројне садржаје током јануара за све посетиоце ове планине. На врху Торник, организоване су и сликарске радионице.

Смењивали су се  на Торнику киша, снег и сунце. Ништа неуобичајено за ову планину. На радовима које су гости насликали, смењивали су снежни пејзажи.

„Уживали смо у данашњој радионици. Супруг, син и ја смо овде, први пут смо на Златибору. Обрадовао нас је и снег, дошли смо из Берлина“, каже једна учесница ове  радионице.

Акција култура и вино је популарна у читавој Србији, па је идеја била да се златиборски пејзажи сликају са врха ове планине.

„Поента приче је била да изађемо из сале, из простора, из галерије,  у ово време када је напољу снег или лети када је топло време. Идеално је када је распуст у школи, да овакве уметничке програме правимо ван Кулутрног центра, а врх Торника и гондола је идеално место за то“, рекла је директорка Културног центра Златибор, Даница Јевтић Шишовић.

Ово је један од садржаја, које су у оквиру кампање „Бег на снег“, осмислили на гондоли. Уз неизбежне журке, понедељак је резервисан за спорт.

 "Када је снег то ће бити часови Нордијског скијања, који су бесплатни. Када нема снега, то је вежбање на ролерима, као што то раде сви Нордијци упериоду када тог снега нема.Уторком у нашем кафићу је фантастично дружење уз 50 одсто попуста на топле напитке. Средом је забава за децу, наравно и сваког дана, али тог дана имамо и аниматоре. У зависности од активности и времена, на међустаници, и на врху, на нашем игралишту, код кафића кроз цртање, када је снег, ту је Снешко Белић, вајање у снегу, санкање и сличне активности“, каже директорка Голд гондоле, Бојана Божанић.

Током празника  Голд гондолом се возило око 2.500 посетилаца дневно, што је на нивоу прошле године.

Фото: ЗооМУЕ