Спорстски преглед за 2. фебруар (видео)

Спортски преглед

У деветом издању Спортког пргледа доносимо вам извештаје из занимљивог спортског викенда који је обележен са две победе. 

Кошаркаши Златибора победили су Колубару резултатом 108:76 у 21. колу Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије и на убедљив начин одиграли прву утакмицу у 2022. години, прву после месец дана паузе.

Одбојкашице Златибора победиле су екипу Радничког у 12. колу Прве Б лиге Србије са 3:1 у сетовима на домаћем терену у Чајетини у првом мечу после зимске паузе.

Боксерска репрезентација Србије спровела је физичке припреме на Златибору где је радила од 10. до 31. јануара. Сениорски и омладински репрезентативци су заједно тренирали за такмичења која их очекују ове године.

Нордијска скијашица Ања Илић освојила је два прва места на тркама Балкан купа у Грчкој и увећала вођство у генералном пласману овог такмичења. До два злата стигао је и Андрија Тошић у категорији до 15 година, док је Андрија Станковић био други. У конкуренцији до 12 година Јелена Јоксимовић је освојила сребро. У Пигадији су се такмичили и Ана Јеремић које је освојила два осма места и Ђорђе Пауновић који је заузео 15. и 16. место у сениорској конкуренцији.

На окружном такмичењу средњих школа у баскету 3х3 и кошарци у Пријепољу ученици Угоститељско туристичке школе из Чајетине освојили су два друга места. Екипу професора Миломира Шопаловића чинили су: Данило Весовић, Лазар Милошевић, Марко ЛојаничићВељко Ерић, Лука Ивић, Јован Милошевић и Иван Милић. На традиционалној Светосавској трци у Ваљеву прошле недеље наступила су три такмичара из Атлетског клуба Чајетина, Димитрије Љубичић је освојио други месту у конкуренцији осмог разреда, док је Немања Јовановић био четврти, а Марина Жунић је стигла пета у трци девојчица седмог разреда.