Спортом до осмеха: Општинска управа и водовод заблистали на полигону и стоном тенису

Екипа општинске управе на полигону спретности

Манифестација "Спортом до осмеха" стигла је до четврте етапе у којој су одржана такмичења у полигону спретности и стоном тенису. Победе и максималне поене однели су општинска управа и ЈКП Водовод.

Укупно седма такмичарска дисциплинама на радничким играма била је полигон спретности који се састојао из седам моторичких задатака а то су колут унапред, прескок, спринт од 10 метара, прелажење клупе са препрекама, ножење медицинке, четвороножно ходање и гађање лоптицом у мету. Сваки тим је чинило осам такмичара, по четири мушкарца и жене, а најбоље је време остварила општинска управа која је цео полигон савладала за 4,21 минут и поред 20 казнених секунди због неправилне изведбе. Друго место освојио је ТРК Златибор (4,28), треће КЦ Чајетина (4,53), а на четвртом месту је завршио Водовод.

У стоном тенису су виђена два занимљива турнира у мушкој и женској конкуренцији. Код дама су учестовале четири екипе, а прво место је освојила општинска управа за коју су наступале Бранка Церовић и Јована Ћурдић. До златног одличја су победиле екипе Водовода и Културног центра Чајетина. На мушком турниру су за екипу Водовода одличан наступ имали Миленко Лекић и Урош Ћурдић који су у четвртфиналу победили КЦ Чајетина, потом су били бољи од Туристичке организације Златибор, да би у финалу савладали Голд гондолу. Треће место освојио је ТРК Златибор.

У генералном пласману води ТРК Златибор са 30 бодова и на корак је од титуле укупног победника. Други је Водовод са 21 бодом, а треће место заузима општинска управа која је направила скок на табели и сада има 19 бодова. На деоби четвртог места су Културни центар Чајетина и Голд гондола са по 16 бодова, КЈП Златибор има шест, а Туристичка организација Златибор један бод. Такмичење се завршава 7. априла када ће се одржати турнир у фудбалу и квиз спортског знања након којег ће бити додела трофеја за генерални пласман.