Спортови на отвореном се враћају у нормалу

Још није донета одлука за спортове на затвореном, али ће и она ускоро бити донета, наводи се из кризног штаба.

Спорт у Србији заустављен је после епидемије корона вируса, од проглашења ванредног стања, клубови су распуштени и спречено је тренирање и рад тренинг кампова.

Ипак, пошто епидемија слаби, кризни штаб за борбу против корона вируса донео је одређене олакшавајуће мере, а једна од њих тиче се и спорта.

На конференцији за медије професор Бранислав Тиодоровић, један од епидемиолога, открио је да се спортови на отвореном враћају у нормалу и да ће клубовима бити дозвољено да тренирају.

– Тренинзи на отвореном се дозвољавају са потпуним коришћењем свих препорука које је Кризни штаб утврдио, тако се обезбеђује да сви спортови на отвореном могу да се упражњавају – рекао је Тиодоровић.

– Од данас су паркови и шеталишта отворени, они који их користе треба да буду на растојању и да се придржавају свих препорука. Тренинзи на отвореном такође могу да се одвијају, то је оно оно што су спортисти очекивали. Када су у питању спортови у затвореном простору, то је још у припреми, видећемо шта се може учинити, али ускоро ћемо донети одлуку и о томе – рекао је Бранислав Тиодоровић.

  Извор: Телеграф