Спортски савез Чајетине - пресек 2019. године

Према речима генералног секретара Спортског савеза Чајетине, Мирка Петровића, минула година донела је нове успехе локалним клубовима, као и повећање самог чланства унутар Савеза, који је током 2019. године постао кровна организација за још три клуба: Стрељачки клуб Степски соко, Смучарски клуб Звезда и Клуб малог фудбала Златибор, што чини да је укупан број клубова унутар Савеза 23.

-Пре свега бих поменуо запажене резултате каратисткиња Рујна, које су донеле медаље са Светског првенства у Чешкој. Такође, ту су запажени резултати у тимским спортовима - кошаркаши Златибора су и ове године играли Суперлигу, фудбалери Златибора су се борили у плеј-офу Прве лиге Србије, док су одбојкашице Златибора биле петопласиране у Првој Б лиги, што им је највећи успех у досадашњој клупској историји - каже Петровић, додајући и то да је Савез и ове године био активан по питању организовања спортских приредби, пре свега за децу - Други пут смо организовали Спортске игре младих на Златибору, где се окупио велики број малишана, а по први пут смо били домаћини манифестације "Жогарија-Лоптарија", где су касније, на међународном такмичењу у Београду, управо деца из ОШ "Димитрије Туцовић" освојила прво место. Такође, подржали смо организацију неких такмичења за "старије", попут Џипијаде или ММА борилачке вечери. 

Због запажених резултата локалних спортиста за наредну годину опредељен је и нешто већи буџет, који ће начелно износити око 50 милиона динара. Према Петровићевим речима, циљ Савеза за наредни период је функционисање што већег броја гранских клубова у Чајетини, како би деца могла да у матичној општини тренирају и неке друге спортове, изузев кошарке и фудбала. Што се тиче његовог матичног спорта, атлетике, генерални секретар Савеза додаје да је његов АК Чајетина током године постао богатији за још неколико чланова, а посебно је истакао успехе Димитрија Љубичића и Стефана Токовића, који су на Кросу РТС-а у Шапцу заузели прво, одн. друго место у својим категоријама.

(фото: архива)