"Србин којекуде"- књига духовитих забелешки, лажне и истините биографије (видео)

Бојан Љубеновић, књижевно вече

У оквиру Дечје недеље, јуче се у Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић"  писац  Бојан Љубеновић дружио се са ученицима четвртог разреда ОШ "Димитрије Туцовић" Чајетина, а у вечерњим сатима је за љубитеље добре сатиричне приче уприличена промоција његове нове књиге „Србин којекуде“ .

Са Бојаном Љубеновићем чајетинска публика је имала прилику да се дружи први пут 2013, године када је на Летњем уличном ерском кабареу освојио Награду за најбољи афоризам, што је поновио на још три Кабареа, а затим и на књижевним вечерима. Јуче је у Библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“ било уприличено његово дружење са млађом публиком јер је Љубеновић  један од радо читаних писаца за децу, а у вечерњим сатима одржана је промоција његове нове књиге „Србин којекуде“ .

"Писати за децу јесте знатно већа одговорност него за старије јер то значи активно се укључити у њихово детињство, обликовати их као личности и то је озбиљна ствар. Свако ко пише за децу мора да зна да је на себе преузео одговорност за њихово васпитање, део одговорности, наравно поред родитеља, васпитача, библиотекара и читавог тог ланца и ту су негде и писци за децу. Њихов смех, њихова заинтересованост, њихова љубав просто плени и човека нешто тера да ради даље, да да све од себе да им се посвети“. 
 

О књизи „Србин којекуде“ рекао је да је то више књига духовитих забелешки, што лажне што истините биографије, и да је по томе другачија од претходних које су због начина писања и пажње публике доживеле многострука издања.

„На крају је испала једна врло читана књига зато што у себи крије ту неопходну супстанцу која се зове хумор. Мислим да је из године у годину хумор све потребнији нашем читаоцу и он то показује. Никакве друге амбиције ова књига нема, то вам искрено могу рећи, сем да насмеје читаоца. Ја сам јако себичан писац, ако се ја не осећам добро док пишем књигу, ја престанем да пишем. Значи мени је потребно да мене књига забави па онда да забави читаоца. До сада сам имао среће да се то поклопи“, каже писац. 

Нова књига је већ успела да доживи своје треће издање, а по читаности се, на топ листама како читалаца тако и издавачких кућа и библиотека, налази при врху. Чајетинска публика, која се синоћ лепо забавила уз одломке и приче из књига , то је и потврдила.