Сретење на Гондоли најпопуларнији одмор у Србији

г

Голд гондола је, већ традиционално, током Сретења најатрактивнија туристичка локација у Србији и најчешћи избор посетилаца свих генерација. Пријатно време, које је више личило на пролећно, било је погодно за боравак на отвореном што су искористили бројни посетиоци да направе предах од ужурбане свакодневице. Да је златиборска гондола постала прва асоцијација на савремени туристички концепт забаве најбоље говоре бројке. Од 15. до 18. фебруара, најдужом гондолом на свету возило се близу 8500 путника, а 16. фебруара било је више од 2900 посетилаца што је највећи дневни број током сретењских празника од почетка рада.

Првог дана празника на Торнику је била приказана изложба Од лакомице до гондоле која посетиоце води кроз све фазе настанка Голд гондоле. Фотографије и текстови са ове поставке најбоље сведоче колико је било потребно времена и упорности да се реализује највећи пројекат Општине Чајетина. Припрема документације, планови, изазови током градње, сарадња са француском компанијом Пома, основне карактеристике гондоле, стална понуда и услуге, све су то посетиоци могли да виде и схвате шта гондола значи за златиборски крај. Посебну пажњу изложба је привукла путницима из Абу Дабија који су нагласили да је вожња гондолом искуство које вреди поновити због најлепшег погледа на Златибор.

„Белла циао“, „Марш на Дрину“, „Златиборе питај Тару“ и „Мићин чочек“ само су неке од популарних нумера у којима су посетиоци уживали на последњој станици гондоле, а у изведби трубачког Орекстра Добровољног ватрогасног друштва „27. септембар“ из Краљева. Желели смо да нашим посетиоцима, поводом Дана државности Републике Србије, пружимо тренутке свечаности и доброг расположења што је, судећи по утисцима музичара и посетилаца, био пун погодак.

„Захваљујем се Голд гондоли на позиву да учествујемо у обележавању Дана државности и могућности да туристе обрадујемо нашим наступом. Утисци су феноменални, вожња гондолом је предивна, поготово ми се свидео тај део преко Рибничког језера. Свакоме бих препоручио да дође на Златибор – туристичку престоницу Србије и да се провоза гондолом, а у овом предивном кафићу га чекају лепа изненађења“, рекао је Димитрије Јовичић, шеф краљевачког Оркестра ДВД.

Гондола је постала синоним за целодневну забаву по мери модерног туристе, па смо тако и овог пута пружили несвакидашњи доживљај нашим посетиоцима који су имали јединствену прилику да на највишем врху Златибора, у Гондола бару, слушају квалитетан трубачки репертоар који је објединио традиционалне и модерне композиције.

„Овде је феноменално и дружење је фантастично. Имале смо неколико планова, али нисмо се покајале што смо дошле на гондолу. Не зна се ко боље свира од момака из оркестра, заиста смо уживале“, рекла је Драгана Дракулић.

 „Предивно је овде на гондоли, а нарочито видиковац одакле смо видели Дурмитор. Када смо селе у кафић почео је наступ овог феноменалног оркестра и то нас је позитивно изненадило. Сигурно ћемо поново доћи јер смо заиста уживали“, рекла је Милада Екмечић.

Празничне дане улепшала је и „Недеља љубави“ на гондоли која је трајала од 12. до 16. фебруара, инспирисана Даном заљубљених, када су у понуди били поклон пакети са сувенирима Голд гондоле намањених паровима. Велико интересовање владало је и за романтичним путовањем које пружа готово филмску атмосферу у кабини украшеној љубавним мотивима где настају најлепше успомене уз слатке залогаје и шампањац. Додатном угођају допринео је и бранч у ваздуху – наш јестиви сувенир који пружа све укусе златиборског краја на једном месту.