Стаматовић: "Нема проблема у помоћи старијима"

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић изјавио је за Радио телевизију Србије да је током ванредног стања велики број људи дошао на Златибор и да општинске службе воде рачуна о особама старијим од 65 година које се налазе на територији општине.

Златиборски хотели су тренутно празни, али су се становници Србије од новог корона вируса склонили у своје приватне објекте на Златибору. Међу њима су и особе које су старије од 65 година и налазе се у изолацији, о којима воде рачуна службе које је одредио локални штаб за ванредне ситуације.

"У ових задњих неколико дана, осетно је повећан број људи који долазе у своје апартмане, викендице или долазе у своје породичне куће на селима. За сада нема никаквих проблема, ми успевамо са нашим јавним предузећима да сервисирамо све те људе,"

каже Стаматовић, командант општинског штаба за ванредне ситуације. Инфо центар Туристичке организације Србије +381 31/ 3833-000 претворен је у кол центар за потребе грађана.

"То су људи и из општине Чајетина и из великих градова који су дошли. Имали смо нешто преко 100 позива за ових месец дана и заиста смо изашли у сусрет свима који су нам се обратили,"

каже за РТС директор ТОЗ Владимир Живановић о служби у којој за помоћ старијима раде и геронтодомаћице. У општини Чајетина примењене су мере са престанком рада кафића, ресторана, пијаца и измењеним радом општинске управе.

Да подсетимо, до 30. марта су откривене две особе заражене вирусом COVID19 са пребивалиштем на подручју Чајетине.