Студијска посета новинара Златибору (видео)

новинари

Ових дана су на Златибору, у студијској посети, боравили туристички новинари и људи од утицаја у области туризма. Посету су заједнички уприличили Туристичка организација Златибор и Туристичка организација Србије. Овом приликом са гостима је разговарао председник општине Чајетина, који је представио нову фазу у плановима за развој Златибора.

Општина Чајетина има амбициозне планове који проистичу како из досадашње, тако и из нове Стратегије развоја општине која се управо припрема, а у којој ће се наћи све што је започето у претходним годинама, као и оно што ће се реализовати у наредном периоду. Најважнији пројекат је нова гондола која ће кретати са Торника и завршавати се у Прибојској бањи у укупној дужини од око 14 километара – рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић јуче током студијске посете туристичких новинара најављујући нову фазу у развоју Златибора 

„Око Рибничког језера планирамо да изградимо нови центар Златибора, такозвани Златни град, наставио је Стаматовић, што подразумева изградњу голф терена, као и резиденцијалних вила и хотела, тако да ће овај део наше планине изгледати много модерније и савременије. Од језера ка центру насељеног места Златибор се граде спортски терени, петнаестак у првој фази изградње, првенствено за припреме спортских екипа. Груби радови на припреми терена су већ скоро завршени и у овој години ћемо радити на оним такозваним финим радовима тј. на постављању свих инсталација, хибридне траве са вештачком подлогом, као и на изградњи пратећих садржаја поред самих терена“, рекао је Стаматовић.

„Ради се упоредо и на постављању новог цевовода са Сушичких врела у дужини од 17 километара. Већ је изведена половина радова, а у другој половини године се може очекивати да вода са Сушичких врела буде на Караули на Златибору“, објаснио је Стаматовић при том наглашавајући да су се могле чути често неодговорне и нетачне изјаве да ће пројектом Златног града бити угрожено водоснабдевање читавог Златибора  и општине Чајетина, и да су због тога важна Сушичка врела.
План је да завршетком свих тих радова, на Златибору може да борави и милион посетилаца годишње, што подразумева око 10 милиона ноћења. Најпосећенија планина Србије и региона ће се тако сврстати у ред најпознатијих и најпосећенијих планинских туристичких центара Европе, нагласио је Милан Стаматовић.