Свечано обележен Дан ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

д.школе

ОШ „Димитрије Туцовић“ јуче је свечано обележила свој дан. Ова чајетинска школа почела је са радом 1887. године, а од 1974. носи име Димитрија Туцовића. Дан рођења овог хероја слави се као Дан школе. 

У Дому културе у Чајетини јуче је свечано обележено 137 година рада ОШ „Димитрије Туцовић“. Свечаности су присуствовали представници и ђаци школа чајетинске општине, представници Општине, јавних предузећа и установа као и многобројни суграђани.

„Ми већ од петка прослављамо, значи прослава не траје само један дан. У петак је био спортски дан. Стручно веће или актив наставника фискултуре одржали су такмичење у фискултурној сали на Златибору, то је један турнир на школском нивоу у разним спортским надметањима. У поподневним сатима смо поделили награде ученицима, укупно 137 награда. То је једна импозантна цифра, чини ми се да смо континуирано у порасту са поделом награда, што  значи да деца све више раде и уче и постижу добре резултате. То не значи да је 137-оро деце награђено, зато што има ученика који су вишеструко награђивани, али су, у сваком случају, то лепи резултати. Било је ту награда и са републичког такмичења. Свима нама је то ветар у леђа за будући рад, како ученицима, тако и наставницима и наравно мени као директору“, каже Милка Васиљевић, директорка ОШ„Димитрије Туцовић“. 

Прикладним културним програмом, који су припремали наставници музичке културе и српског језика и књижевности са својим ученицима, деца су показала колико је њима самима значајан овај дан. Кроз песму и игру, драмску изведбу приче о кнезу Михаилу Обреновићу, говорење неких од најлепших стихова српских песника, млади ове школе скренули су пажњу публике на свој рад у секцијама у којима такође постижу запажене резултате.

„Много нам значи и рад и подршка спортских друштава и клубова, тако да наши ученици су и ове године постигли запажене резултате чак и у спортским активностима. То је изузетно важно и не смемо никако спорт запоставити. И желим још да кажем да се наша екипа у футсалу пласирала на републичко такмичење", додаје директорка школе.