Тјубинг стаза на међустаници Голд гондоле (видео)

Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор“

Златиборска Голд гондола ваздушном трасом повезује центар Златибора са врхом Торник, преко Рибничког језера, на којем се налази међустаница и мноштво интеактивних садржаја за све љубитеље адреналинских  активности.  

Од овог лета посетиоцима Голд гондоле на располагању су биле нове забавне активности, као што су стреличарство, параглајдинг, рекреација са Чиготом, радионице старих заната и дани здравља. Сви излетници и љубитељи забаве  на отвореном од сада  имају прилику да уживају и у вожњи тјубингом на међистаници, код Рибничког језера.  Тјубинг стаза дуга је 36 метара и представља специјализовану пластичну подлогу на којој је могуће санкање, уз помоћ великих гума и зими и лети. Стаза је намењена посетиоцима свих узраста и доступна је сваког радног дана од 10 до 17 часова. 

„Пратећи трендове светских туристичких центара, пре свега планинских, пожелели смо да понудимо нашим гостима још неку атракцију, која би могла да буде доступна током целе године. Пред крај летње сезоне инвестирали смо у тјубинг стазу,  набавили смо 15 гума и за старије и за млађе, као и дупле гуме, које возе  одрасле и децу заједно. Вредност инвестиције је 2,5 милиона динара и ја очекујем да ће током септембра привући велику пажњу код посетилаца, а наредне године очекујем да се у пуном капацитету развије . У плану је да се прошири тјубинг стаза и дода још једна, како би било атрактивније са више адреналина, али и да се додају још неки садржаји у наредном периоду на међустаници, али о томе више пред зимску сезону,“ каже Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор“. 

Цена карте за тјубинг вожњу која траје 30 минута је 600 динара, а уз купљену карту Голд гондоле  400 динара. Карте се могу купити на почетној, међустаници и на крајњој станици на Торнику.