Тренинг дан - тренерски тим "Активнија Србија"

На Краљевом тргу на Златибору у среду 1.августа од 18.00 часова биће одржана манифестација Тренинг дан - тренерски тим "Активнија Србија".

Програм манифестације Активнија Србија:

18:00 Отварање манифестације

 -Савети о исхрани нутриционисте Марије Прчић -Савети о физичкој активности др Вук Стевановић -Тренинг у трајању од 45 мин -Полигон за децу током целе манифестације -Наградна игра Fit pass (1месец тренирања бесплатно)

Пројекат АС (Активнија Србија) је осмишљен као масовни јавни тренинг на ком ће суграђани моћи бесплатно да вежбају, а главни циљ је да се прошире видици по питању здравијег и спортског начина живота.

Пројекат Активнија Србија има задатак да подигне свест грађана Србије о значају физицке активности, о томе колико је она важна за очување здравља, и колико, на крају крајева, доприноси лепшем и здравијем животу. У последњих неколико година рађена су истраживања која су дала поражавајуће резултате, чак 65 % грађана Србије се не бави ниједном физичком активношћу. Овим истраживањем су, пре свега, били обухваћени адолсценти код којих је, на жалост, све више присутна гојазност, па чак и дијабетес. Грађани Србије због физичке не активности оболевају од хроничних обољења у већем проценту него у земљама региона. Зато Активнија Србија има јасан циљ : “Удружимо се, вежбајмо заједно и покренимо све оне који то нису могли сами!”

www.zlatibor.org.rs